Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vegyszermentes kert

2010.05.19

Vegyszermentesen is elérhető a kukacmentes cseresznye. Ehhez zsendülés előtt Biocont cseresznyelégy színcsapdákat

 
Kép kell kifüggeszteni a fákra, a fa magasságának minden méterére egyet. Az eredmény fokozható Cseresznyelégy illatcsalétekkel. Ebből fánként egyet kell kirakni egy, a fa déli oldalán lévő színcsapdához rögzítve.


Májusban folytatható a talajban élő rovarlárvák elleni védekezés. A Nematop haszonos fonálféreg készítménnyel eredményesen lehet pusztítani a barázdáshátú vincellérbogár lárváit, melyek előszeretettel károsítják a szamóca, kankalin, árvácska, rózsa, tiszafa,
 

 és még vagy 200 növényfaj gyökerét és rágják körbe azok gyökérnyaki részét, aminek következtében a növények hervadnak és elpusztulnak. Az imágók kártétele a jellegzetes karéjos rágásnyom a leveleken.
A Nematop kijuttatásához figyelmébe ajánljuk a kerti csapra szerelhető Nemasprayer-t, mellyel nagy felületeket is könnyedén belocsolhat.

 

 

A levéltetvek felszaporodásának megelőzésére zárjuk le a fákról a hangyákat, melyek nagy szerepet töltenek be a levéltetvek gondtalan szaporodásában, védelmezik azokat. Ehhez a fa törzsére hernyóövet tekerjünk, melynek ragadós oldala kifelé legyen, hogy a rajta átközlekedő hangyák megragadjanak benne.


 
Kép Már nálunk is kapható a TRIFENDER! E készítménnyel, mely a Trichoderma asperellum hasznos antagonista gomba spóráit tartalmazza, javíthatjuk növényeink kondícióját, ellenállóbbak lesznek, erőteljesebb gyökeresedést mutatnak és nem utolsó sorban visszaszorítja a Sclerotinia, Rhizoctonia, Fusarium, Pythium, illetve Phitophtora fajokat a talajban. Maximum 1 %-os oldatban juttatható ki vetés előtt, majd sekélyen bedolgozva, vagy palántázás, illetve ültetéskor a gyökerek Trifenderes oldatba mártásával, vagy növényállomány kezeléskor beöntözéssel akár több alkalommal is.

 

Forrás: biocont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.